Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiției a discutat cu liderii sindicatelor din penitenciare. Angajații nu vor să renunțe la proteste

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 mai 2023 Etichete: , , ,

Sindicaliștii din penitenciare au purtat discuții cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, după ce au refuzat să lucreze timp de patru ore, astăzi, 31 mai. Potrivit informațiilor Main News, acestea nu s-au soldat cu un acord privind încetarea protestelor declanșate de polițiștii de peniteciare.

Cu toate acestea, oficialul de la Justiție a catalogat dialogul cu sindicaliștii de la Penitenciare, „constructiv”.

Am avut un dialog constructiv pentru care le mulțumesc liderilor sindicali. Le-am mulțumit, de asemenea, pentru faptul că au asigurat funcționalitatea sistemului penitenciar pe parcursul protestului desfășurat astăzi. Căutăm împreună soluții pentru problemele sistemului penitenciar și prin angajarea unui dialog cu Parlamentul și Ministerul Muncii privind legile salarizării și pensiilor, pentru că problemele stringente ale sistemului penitenciar sunt legate direct de agenda acestor două importante instituții”, a tranmis ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. Negocierile dintre Ministerul Justiției și sindicatele din penitenciare vor continua și în zilele următoare.

Administrația Națională a Penitenciarelor(ANP) a anunțat, miercuri, 31 mai, că a luat măsuri organizatorice, astfel încât siguranța din penitenciare să nu fie afectată de proteste.

Cu toate că acţiunile de protest vor îngreuna considerabil activităţile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unităţile, reprezentanţii ANP asigură opinia publică de faptul că siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale”, a transmis conducerea ANP.

CITEȘTE ȘI:  Polițiștii de penitenciare refuză să intre la program timp de patru ore

Sursă foto: Ministerul Justiției 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW