Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor elevilor, în contextul grevei STB

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București (STB) din zilele de joi și vineri, respectiv 20 și 21 ianuarie, nu au putut participa la cursuri, potrivit unui comunicat al ministerului condus de Sorin Cîmpeanu transmis luni, 24 ianuarie.

Totodată, ministerul face apel la Primăria Capitalei să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, astfel încât elevii să nu fie afectați. De asemenea,

„Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri”, arată sursa citată.

De asemenea, ministerul mai recomandă conducerilor unităților școlare din Capitală să găsească soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților STB, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățămînt să desfășoare activitatea didactică online.

De cinci zile, activitatea transportului public suprateran din București este aproape paralizată de o grevă ilegală organizată de Sindicatul Transportatorilor, condus de Vasile Petrariu, care a anunțat luni că și-a dat demisia din funcțiile de consilier general și membru al PSD. Principala revendicare a protestatarilor este înlocuirea lui Adrian Criț din funcția de director general al companiei.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/ministerul-educatiei-recomanda-motivarea-absentelor-elevilor-in-contextul-grevei-stb/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW