Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării va achiziționa două elicoptere cu capabilități de luptă la suprafață

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Conducerea Parlamentului a aprobat miercuri, 26 octombrie, o solicitare a Ministerului Apărării, prin care cere Parlamentului să aprobe o achiziție de 2 elicoptere H215M cu capabilități de luptă la suprafață.

Situația actuală a înzestrării Armatei Române cu echipamente militare impune adoptarea unor măsuri urgente, coerent aplicabile, care să asigure adaptarea sistemului de achiziții de echipamente militare destinate înzestrării la noile condiții ale mediului de securitate”, se arată în solicitarea Ministerului Apărării.

Achiziția va fi inițiată în anul 2022, iar valoarea contractului este estimată la 150 de milioane de euro, fără TVA.

Ministerul Apărării arată că „varianta optimă de realizare a capabilității de luptă la suprafață se asigură cu elicoptere H215M”.

Elicopterul H215M este produs de Airbus, companie care, în anul 2016, a înființat o fabrică în România, al cărei „scop primar” este producția aparatelor de zbor menționate.

H215M este caracterizat printr-un design robust, o cabină de pilotaj modernă și un sistem autopilot moștenit de la modelul H225. H215M oferă o versatilitate excelentă, este eficient din punct de vedere al costurilor și și-a demonstrat abilitatea de a opera în cele mai severe medii din lume”, este descrierea de pe site-ul Airbus.

Sursă foto: Airbus

Comentarii