Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării plănuiește construirea unor clădiri pe terenul unde Primăria Sectorului 6 vrea parc

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2022

Ministerul Apărării intenționează realizarea a două proiecte imobiliare pe un teren situat pe strada Brașov din București, unde Primăria Sectorului 6 și-ar dori extinderea Parcului Drumul Taberei, potrivit unui răspuns transmis de reprezentanții MApN la solicitarea Mainnews.ro.

Cu una dintre cele mai mici suprafețe de spațiu verde pe cap de locuitor dintre capitalele statelor membre ale Uniunii Europene, municipiul București are mare nevoie de investiții la acest capitol.

Deși stă ceva mai bine în ceea ce privește spațiile verzi în comparație cu celelalte sectoare, Sectorul 6 are o problemă legată de parcurile în care cetățenii să își petreacă timpul liber. Mai exact, acestea sunt insuficiente. În zilele frumoase de weekend, aleile Parcului Drumul Taberei, cel mai mare din sector, sunt arhipline, plimbarea semănând mai degrabă cu transferul între cele două stații de metrou Unirii.

Primăria vrea parc, Armata vrea blocuri

În acest context, Primăria Sectorului 6 a căutat diverse variante pentru ameliorarea situației, existând în lucru mai multe proiecte: amenajarea Parcului Lacul Morii, construirea unui parc pe strada Liniei, amenajarea Parcului Grozăvești și extinderea parcului Drumul Taberei peste strada Brașov și linia tramvaiului 41, pe un teren cu o suprafață de circa 4 hectare al Ministerului Apărării, aflat în paragină.

În cazul celui din urmă există un adevărat blocaj. Deși, conform informațiilor Mainnews.ro, între reprezentanții Primăriei Sectorului 6 și cei ai Ministerului Apărării au fost mai multe discuții despre trecerea în administrare a respectivei suprafețe în vederea extinderii Parcului Drumul Taberei, nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Mai mult, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea Mainnews.ro, MApN intenționează să realizeze pe acel teren două proiecte imobiliare, unul pentru realizarea unui complex militar de reprezentare și unul pentru realizarea unor pavilioane multifuncționale.

„Pe terenul cu destinație specială situat în București, str. Brașov nr. 21A, sector 6, sunt în curs de implementare două proiecte de investiție imobiliară, unul pentru realizarea unui Complex militar de reprezentare și unul pentru realizarea unor pavilioane multifuncționale. Proiectele de investiție au fost avizate în ședința Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Apărării Naționale și aprobate conform reglementărilor în vigoare. Pentru restul suprafeței de teren, la nivelul Ministerului Apărării Naționale sunt în derulare proceduri specifice pentru valorificarea acesteia prin închiriere în condițiile legii”, au transmis reprezentanții MApN la solicitarea Mainnews.ro.

Sursa: Google Earth

Un parc continuat peste stradă

Deși poate părea ciudat ca prin mijlocul unui parc să treacă o stradă, un astfel de model nu ar fi unul singular. De pildă, parcul Longchamp din Marseille este traversat de bulevardul Cassini. Pentru a face legătura între partea dinspre Palatul Longchamp și cea unde unde s-a aflat grădina zoologică, a fost construit un pasaj.

Deși foarte probabil nu se va putea construi un pasaj suprateran peste strada Brașov din cauza liniei tramvaiului 41, autoritățile ar putea însă să ia în calcul realizarea unui pasaj subteran, dacă din punct de vedere tehnic este posibil.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW