Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Militar aflat în postul de pază, jefuit. Atacatorul a furat un pistol mitralieră și muniție

By Redactia , in Stirile zilei , at 19 martie 2022 Etichete: , ,

Ministerul Apărării Naționale anunță că un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sata fost atacat, sâmbătă seara, în timp ce executa serviciul de pază în unitate, fiindu-i sustrasă arma – un pistol mitralieră – și un încărcător cu 30 de cartușe.

„O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității”, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Parchetul Militar Constanţa a deschis o anchetă, iar la nivelul unităţii s-a format o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, informează MApN.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com