Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mihăiță Ursu, specialist în țiglă metalică, înlocuit de la conducerea TAROM

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2023 Etichete: , ,

Consiliul de Administrație al TAROM l-a înlocuit pe Mihăiță Ursu din funcția de director general, cu Costin Iordache, care ocupa funcția de director financiar în cadrul companiei.

De profesie inginer geodez și specialist în țiglă metalică, Mihăiță Ursu a deținut funcția de director general în ultimul an calendaristic și în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

În locul său a fost numit Costin Iordache, fostul director financiar al companiei. Acesta a mai ocupat funcții de conducere, printre altele, în cadrul companiilor Telekom, Salt Mobile și Dante International (eMAG).

„(…) ținând cont de necesitatea asigurării unei continuități în demersurile inițiate de către companie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcția de Director General interimar pe domnul Costin Iordache, care la data numirii ocupa funcția de director financiar în cadrul companiei”, au transmis reprezentanții TAROM.

Cursa lui Grindeanu a întârziat 4 ore

Zilele lui Mihăiță Ursu în fruntea TAROM păreau numărate încă din vară, în pofida susținerii din partea PNL. După ce cursa care trebuia să-l aducă de la Timișoara la București a întârziat 4 ore, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a amenințat cu demiterea pe directorul companiei naționale aviatice.

„În fiecare duminică zbor (n.r. – Timișoara – București). Duminica trecută avionul trebuia să decoleze la opt fără un sfert dar a plecat după aproape patru ore, la unsprezece și jumătate. Eram și cu alți călători pe Aeroportul din Timișoara și sigur, au venit să mă întrebe ce se întâmplă. A existat o explicație tehnică, dar este inadmisibil ca pe curse de acest tip să nu fie servicii, apă de exemplu. Ca să fiu scurt și fără nuanțe, răbdarea mea a ajuns la final cu managementul de acolo și voi lua o decizie în zilele următoare. Nu e vorba despre persoane aici sau că e susținut de cineva sau altcineva”, a afirmat Grindeanu în iulie 2022, potrivit Economedia.ro.

Aceasta este cea de-a cincea schimbare în funcția de director general al TAROM în ultimii trei ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW