Wednesday, September 30, 2020
Jurnalism corect


Mihai Fifor va asigura interimatul la Ministerul de Interne/UPDATE: Președintele a semnat decretele

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete: ,

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Moga, și pe cel de numire a interimar a lui Mihai Fifor.

Știre inițială 

Mihai Fifor, vicepremier pentru parteneriate strategice, va asigura interimatul la Ministerul de Interne până când premierul Viorica Dăncilă va desemna o altă persoană care să conducă această instituție. Ulterior, propunerea premierului trebuie să fie aprobată și de președintele Klaus Iohannis.

Numirea lui Mihai Fifor vine după ce, marți, Mihai Moga a anunțat că a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Interne.

„În urma discuţiei pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat în urma unei activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”, a declarat Moga, la Palatul Victoria.

Nicolae Moga a decis să demisioneze din funcția MAI ca urmare a presiunilor publice din ultima perioadă legate de tragedia de la Caracal.

Mihai Fifor a mai ocupat, în trecut, funcția de ministru al Apărării.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *