Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mihai Chirica, desemnat candidatul PNL la primăria Iași / Costel Alexe intră în cursa pentru conducerea Consiliului Județean / Şeful filialei municipale demisionează din partid

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 7 martie 2020 Etichete: , , ,

Mihai Chirica a fost cooptat, sâmbătă, în Biroul Politic Județean al PNL Iași. Tot astăzi, acesta a devenit membru oficial al PNL și a fost desemnat candidatul din partea liberalilor la primăria municipiului.

„Astăzi, 7 martie 2020, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calității de membru, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Iași.(…) Membrii BPJ au aprobat candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iași”, se arată într-un comunicat al PNL Iași.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași va candidat ministrul mediului Costel Alexe, în prezent lider al organizației locale.

Candidaturile lui Mihai Chirica și a lui Costel Alexe urmează să fie validate în Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal.

Actualul primar al Muncipiului Iași, Mihai Chirica a anunțat oficial, pe 19 februarie, că va candida la alegerile locale din partea PNL, nu din partea PSD, și că drumul său politic ”va continua alături de președintele Klaus Iohannis”.

Liderul filialei municipale PNL Iaşi demisionează din partid

Deputatul Marius Bodea, liderul filialei municipale PNL Iaşi, a anunțat că demisionează din Partidul Național Liberal ca urmare a lansării candidaturii lui Mihai Chirica pentru primăria municipiului

Marius Bodea consideră că prin desemnarea lui Chirica în funcția de candidat pentru primăria Iași, filiala locală „se acoperă cu un strat gros de rușine”

„După 22 de ani de apartenenţă la PNL, (…)aleg să îmi dau demisia din ceea ce a devenit astăzi organizaţia PNL Iaşi. Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduţă pentru consolare(…)După ani de opoziţie şi revoltă împotriva lui Mihai Chirica, (…) suntem puşi în faţa unei anomalii dezgustătoare de a-l susţine, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat. Această decizie este, în esenţă, o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL şi o recunoaştere a competenţei acestui partid şi a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, şi care ne acoperă cu un strat gros de ruşine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesedişti: amoralitatea, incompetenţa, abuzul şi sfidare„, spune Marius Bodea.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *