Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Metrorex neagă zvonurile privind o grevă la metrou

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2022

După ce sindicaliștii STB, care de patru zile protestează ilegal și blochează circulația transportului public suprateran, au lansat „pe surse” zvonul că lor li se vor alătura și angajații Metrorex, conducerea metroului bucureștean a ținut să dezmintă categoric un asemenea scenariu. 

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Și directorul general STB, Adrian Criț, s-a referit la acest lucru duminică, într-o intervenție la Digi24, unde a precizat că Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, este și președintele federației sindicatelor din transportul public, care include și sindicatul de la metrou.

Greva începe să se spargă

Societatea de Transport Bucureşti asigură, duminică la ora 7:00, 25% din capacitatea programată, în condițiile în care sute de şoferi continuă greva ilegală, conform unui comunicat transmis de companie.

Greva ilegală a angajaților STB începe să se spargă. După ce sâmbătă conducerea companiei a reușit să convingă mai multe depouri să-și reia activitatea, duminică erau pe traseele din București 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697. Este vorba despre 82 de tramvaie din 151, 65 de troleibuze din 86 şi doar 15 autobuze din 460.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *