Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mesajele transmise de oficiali la începutul anului școlar. Sorin Cîmpeanu, bilanțul procesului de vaccinare în rândul elevilor și profesorilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat luni, 13 septembrie, la deschiderea noului an școlar, că 10.000 de elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 10 zile, în timp ce 61% dintre angajații din sistemul de educație sunt imunizați. 

Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii”, a declarat ministrul Educaţiei luni, în cadrul ceremoniei de deschidere a anului şcolar de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna prahoveană Valea Doftanei, citat de News.ro.

Ministrul a precizat că a fost depășit pragul de 15% dintre elevi vaccinați împotriva COVID-19, afirmând că procesul trebuie să continue și după începutul anului școlar.

Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev”, a adăugat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre proiectele pregătite de Guvern pentru dezvoltarea sistemului de învățământ.

Avem o serie de provocări care stau în faţa noastră care sunt incluse, susţinute prin proiectul România Educată, o serie de oportunităţi unice prin existenţa unor resurse financiare în valoare de 3,6 miliarde de euro pe masa negocierilor cu Comisia Europeană dedicate educaţiei, doar acelor capitole care sunt grupate sub tutela proiectului România educată. Nu vom aştepta aceste fonduri”, a afirmat ministrul Educației.

La festivitatea de deschidere a anului școlar organizată la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis, citat de News.ro.

Președintele s-a referit și la proiectul „România Educată” și a vorbit despre formarea și motivarea profesorilor.

Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărară comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi. Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România educată. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială într-o lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”, a mai adăugat președintele.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a amintit că ultimii doi ani, marcați de pandemia de coronavirus, au fost dificili pentru copii, părinți și profesori.

Este important să înţelegem cu toţii că lecţia cea mai importantă nu este cea în care citim, sau socotim, desenăm sau descoperim un secret al naturii, ci lecţia de zi cu zi în care învăţăm să fim împreună. O lecţie pentru fiecare dintre noi, copii şi adulţi, în care suntem cu toţii deopotrivă elevi şi profesori”, a transmis Ludovic Orban, luni.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *