Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Mesaje false în numele ANAF. Instituția avertizează: Nu trimiteți banii solicitați

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2023 Etichete: , ,

Românii sunt duși în eroare printr-o  nouă campanie de mesaje false, prin care se solicită achitarea unor sume de bani până în data de 8 aprilie ac. Aceasta se derulează în numele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), avertizează instituţia. Solicitarea este transmisă prin e-mail și se enționează că se fac sesizări la Direcția Atifraudă, ba chiar se vor emite ordine de reținere, dacă nu se achită diverse sume de bani.

Vă informăm că, astăzi, numeroşi contribuabili au primit mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care li se solicită să achite sume de bani până în data de 8 aprilie, ‘în caz contrar, inspectorii antifraudă vor porni o investigaţie şi se va înainta Poliţiei un ordin de reţinere’. Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparţine instituţiei, iar documentul conţine greşeli gramaticale precum şi o serie de elemente, nespecifice comunicărilor ANAF”, au precizat reprezentanții ANAF. Contribuabilii sunt sfătuiți să nu deschidă aceste emailuri şi să nu acceeze documentele anexate sau linkurile din conţinut ori să transmită banii solicitaţi.

Această metodă de înșelăciune a fost transmisă organelor de anchetă. Recent, Poșta Română s-a confruntat cu o situație asemănătoare, însă, nu au fost identificași autorii „campaniilor” de înșelăciune.

ANAF precizează că transmite informații doar pe cale oficială, prin Spațiul Privat Virtual, prin notificări transise de Poșta Română.

Sursă foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW