Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mediul de afaceri din România, către ambasadorul olandez: Este timpul să descuiați poarta către Europa

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Romanian Business Leaders, o comunitate formată din unii dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România, care reprezintă și companii olandeze, a transmis joi, 13 octombrie, o scrisoare deschisă prin care arată că țara noastră este pregătită să intre în Spațiul Schengen.

Scrisoarea îi este adresată ambasadorului Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof Sander van Ees.

Noi, antreprenorii români, credem că România este pregătită și merită să intre în Schengen. Și alături de noi, cred același lucru și companiile multinaționale, și companiile olandeze, care au declarat că susțin fără șovăială acest lucru. Excelența Voastră, mediul de afaceri din România crede că este timpul să descuiați poarta către Europa”, potrivit Romanian Business Leaders.

Romanian Business Leaders arată că Regatul Țărilor de Jos conduce clasamentul investițiilor străine în România, cu 22 de miliarde de euro în anul 2021, dublu față de Germania, aflată pe locul 2.

România a primit cu brațele deschise peste 5800 de companii olandeze care au ales să investească aici, de la industria berii, industria bancară, agribusiness, tehnologie, comerț, shipping și multe alte domenii, nume de companii mari care au ales să investească în România de foarte mulți ani.

Oamenii de afaceri olandezi consideră că România este unul din cele mai bune locuri din regiune pentru investiții, ca dovadă că acestea cresc de la an la an”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă ambasadorului olandez în România.

Antreprenorii români subliniază că, pe lângă tinerii români care studiază în Olanda, sunt aduse și afaceri și fonduri de investiții românești în Regat.

Aproape 90% din exporturile românești merg către piețele Uniunii Europene, în valoare de circa 60 de miliarde de euro, din care 85% sunt mașini și produse manufacturate, transportate prin puncte vamale care nu fac față.

Zilnic în vămile din România înspre Europa sunt cozi de kilometri de mașini de transport de marfă. Pierderile acestora și pierderile companiilor a căror marfă este transportată, cauzate de staționarea uneori cu zilele la punctele de frontieră, sunt de sute de milioane de euro”, potrivit sursei citate.

RBL mai punctează că România este țara cu a doua cea mai mare creștere economică din UE, țara cu a treia cea mai mare încrede în UE și una dintre țările de graniță ale UE care și-a arătat apartenența la valorile europene în contextul invaziei ruse în Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Premierul Țărilor de Jos: Nu ne opunem aderării României la Spațiul Schengen

Companiile reprezentate în Romanian Business Leaders produc peste 5% din PIB-ul țării și au angajat peste 90.000 de oameni.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii