Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Măsuri relaxate pentru românii care se întorc în țară. Statele care fac excepție de la măsura izolării

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis spune că în cazul românilor care au călătorit în state în care epidemia de coronavirus este ținută sub control, vor fi aplicate măsuri mai relaxate privind izolarea la domiciliu. 

În această categorie se încadrează cei care s-au întors din țări în care numărul de îmbolnăviri zilnice în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milion de locuitori.

Din păcate măsurile relaxate nu vor putea fi aplicate pentru românii care vin din țări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

„Măsuri de izolare la domiciliu, respectiv de autoizolare, au ocupat un spațiu destul de lung în discuția și în analiza noastră. Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv, cu care putem și noi, în România, să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic – mai exact, unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milion de locuitori în fiecare dintre sau în media ultimelor 14 zile.

Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Ca să dau doar exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, însă, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul Uniunii Europene și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi”, a spus președintele României.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *