Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Măsuri de securitate la granița de pe Dunăre cu Ucraina: Românii vor primi mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor din zonă

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 septembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat o Hotărâre prin care se implementează măsuri pentru avertizarea cetățenilor români aflați în zona de graniță cu Ucraina, în urma evenimentelor înregistrate recent, informează Executivul, vineri, 8 septembrie. 

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), hotărârea a fost adoptată având în vedere ceel mai recente atacuri asupta porturilor ucrainene Reni și Ismail, aflate în imediata apropiere a României. Reamintim, în urmă cu două zile, autoritățile române au anunțat că au găsit în județul Tulcea bucăți dintr-o dronă rusească.

„Se abilitează Ministerul Apărării Naționale să evalueze și să stabilească zonele de pe teritoriul României, adiacente zonelor de conflict Reni și Ismail în care se instituie măsuri specifice de protecție a populației, se arată în hotărâre.

Mesaje Ro-Alert când sunt atacuri în apropierea granițelor

În cazul manifestării riscului de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict, Ministerul Apărării Naționale notifică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la zona specifică potențial a fi afectată. În zonele comunicate conform alin. 1, se abilitează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență să emită mesaje de avertizare și alarmare a populației prin sistemul Ro-Alert și/sau mijloacele de alarmare de la nivelul autorităților publice locale. În zonele prevăzute la art. 1, fără acoperire GSM ori neacoperite de mijloace de alarmare, inspectoratele pentru situații de urgență dislocă echipaje care asigură avertizarea/alarmarea populației, pe baza datelor transmise de dispecerate prin intermediul sistemelor de comunicații radio, folosind mijloacele mobile de avertizare sau comunicare”, se mai arată în hotărâre.

CITEȘTE ȘI:  Primarul comunei Ceatalchioi vrea strămutarea localnicilor din satul Plauru: Să li se asigure aceleași condiții ca și celor din Ucraina

Sursă foto: captură video 

Comentarii