Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marius Nuță, director în cadrul ADS, a recunoscut la DNA că a cerut mită 350.000 de euro

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 11 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Marius  Nuţă, director al Direcţiei Control, Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (ADS), a recunoscut, joi, 11 mai, că a cerut șpagă 350 000 de euro  şi a acceptat să primească în instanţă o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, într-un dosar deschis de DNA. Acordul de recunoaștere a vinovăției trebuie, însă, validat de instanță. 

Potrivit DNA, în perioada ianuarie – martie 2023,  Marius Ionel Nuţă a cerut, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri  suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol situat într-o comună din judeţul Giurgiu. Astfel, pentru suma de 350 000 de euro, directorul Marius Nuță i-a promis omului de afaceri că-l va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Marius Nuță, director în cadrul ADS a recunoscut fapta, pentru a primi o pedeapsă mai „blândă”

Omul de afaceri i-a oferit lui Nuţă suma de 90.000 lei, o primă tranşă din suma pretinsă iniţial. Cu toate acestea,  licitaţia pentru  arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană. În fața procurorilor DNA, el și-a recunoscut fapta, pentru a primi o pedeapsă mai „blândă”.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani”, a transmis DNA.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei, prevăzut de Codul Penal în Româia,  reprezintă o înţelegere între inculpat şi procuror, prin care primul îşi recunoaşte vinovăţia şi acceptă aplicarea unei sancţiuni penale, iar cel din urmă este de acord cu aplicarea unei pedepse într-un fel, cuantum şi formă de executare acceptabile pentru inculpat.

CITEȘTE ȘI:Director din ADS, arestat pentru trafic de influență 

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii