Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela: Dacă oamenii ar fi respectat condițiile din ordonanța 2, poate nu ar fi apărut ordonanța 3

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut precizări în ceea ce privește instituirea ordonanței militare 3 și a explicat de ce autoritățile au optat pentru intervalul orar 11:00 – 13:00, privind circulația persoanelor de peste 65 de ani.

Potrivit lui Marcel Vela, măsurile s-au luat gradual, iar în momentul când s-a observat că acestea laxe, s-a decis aplicarea interdicțiilor.

„Dacă oamenii ar fi respectat condițiile din ordonanța 2, poate nu ar fi apărut condițiile din Ordonanța 3, dar lumea a luat în glumă recomandările, au apărut pe internet bancuri și glume. Puteam să luăm de la început cele mai dure măsuri. Dorim să avem acțiuni comune cu cetățenii. Toți suntem parte în acest război.”

Explicația ministrului  în privința intervalului de circulație pentru persoanele de peste 65 de ani

Marcel Vela a justificat optarea pentru intervalul orar, 11:00 – 13:00, de circulație pentru persoanele de peste 65 de ani, prin faptul că între aceste ore traficul pietonal este mai redus.

„În două ore poți să ajungi la magazin și sa îți iei cele necesare, sau sa îți plimbi câinele sau să faci sport și în cele două ore de la prânz densitatea în jurul cartierelor este mai mică. După ora 14 începe sa fie o aglomerație în trafic, sau o circulație pietonală mai mare în jurul blocului, iar de dimineață oamenii se duc la serviciu. Acest program exact la prânz este programul cu cea mai mare capacitatea de a se plimba fără a interacționa cu ceilalți cetățeni pentru a fi prevenită răspândirea virusului”, a explicat Marcel Vela într-o intervenție la Digi 24.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *