Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Trebuie să găsim linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 mai 2022

Marcel Ciolacu a declarat, luni, 23 mai, că social-democrații își doresc să existe un echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului realizat de firme, înainte de ședința coaliției pe tema modificării Codului fiscal. Liderul PSD susține că, sub actualul sistem de impozitare, evaziunea fiscală în România ajunge la 26 de miliarde de lei pe an.

Anul acesta categoric nu vor fi taxe noi și nu se vor mări taxele(…),suntem în prag de criză economică. Nu poți să ții tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe venituri mici(…)Nu se mai poate oameni buni. Nu puteți să îi omorâți pe cei cu venituri mici și nu poți să ai o clasă medie, e vorba de români și România. Nu poți să nu stimulezi serviciile în stat, să ai o cotă aberantă care nu există neapărat”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu, la Parlament.

Liderul PSD a precizat că a reintrodus tema impozitării progresive în spațiul public pentru „a vorbi de anumite principii”.

Eu doresc în continuare să rămânem la ideea de principii și ce cale ne dorim pentru România. O cale dezvoltată, ca și toate statele dezvoltate din UE și nu numai, sau dorim o țară ca afară cu sistemul fiscal ca la noi(…)Doriți să venim cu o lege fără să consultăm pe nimeni, să o trântim? E normal să stăm de vorbă din timp”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Liberalii și social-democrații urmează să se întâlnească într-o ședință, luni, pentru a discuta pe tema modificărilor aduse Codului fiscal și a PNRR.

Aici trebuie, în cadrul coaliției, e normal să avem aceste discuții, pentru că unii suntem de stânga, alții de dreaptă, să găsim linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului”, a precizat social-democratul.

CITEȘTE ȘI: Cota unică de impozitare, linia roșie a PNL / Liderul senatorilor: Cota progresivă ar bulversa grav economia

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *