Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nouă discuție telefonică: Încercăm să găsim o soluție politică pentru a depăși criza

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o nouă discuție cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, miercuri, 27 octombrie. El a precizat că se încearcă găsirea unei soluții politice pentru a putea depăși criza guvernamentală.

„Azi dimineață am stat de vorbă telefonic cu prim-ministrul desemnat și încercăm să găsim o soluție politică pentru a depăși această criză, dar revenim la adevăratele probleme ale românilor. Rămân totuși pandemia și energia. Sperăm ca astăzi în Camera Deputaților să trecem legea de plafonare a prețurilor și să începem să rezolvăm problemele românilor”, a declarat liderul social-democraților miercuri dimineață.

Întrebat de ce nu sunt anunțate oficial întâlnirile între social-democrați și liberali, cum a fost cea de aseară de la Vila Lac, Ciolacu a reiterat că este obligat să discute cu un premier desemnat, în condițiile în care este lider de partid, însă a punctat că nu are negocieri cu PNL.

În schimb, el a evitat să dea un răspuns clar dacă PSD vrea sau nu să intre la guvernare alături de liberali: „În interiorul partidului există o opțiune clară de a nu susține un guvern minoritar”, a punctat el, subliniind însă că încă nu există o hotărâre luată în acest sens în interiorul formațiunii politice.

Context

Liderii PNL și PSD s-au întâlnit marți seară, 26 octombrie, la Vila Lac, potrivit unor surse Main News. Discuțiile au avut loc la scurt timp după ce Florin Cîțu a anunțat „armistițiul politic” cerut de premierul desemnat în vederea învestirii unui guvern minoritar.

Întâlnirea dintre social-democrați și liberali a avut loc în contextul în care USR a respins propunerea lui Ciucă și a cerut refacerea coaliției de guvernare formată din PNL-UDMR-USR.

Prim-ministrul desemnat le-a trimis marți, 26 octombrie, liderilor PSD și USR o scrisoare deschisă prin care le propune încheierea unui „armistițiu politic”, pentru ca guvernul minoritar PNL – UDMR să obțină voturile necesare învestirii în Parlament.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DOCUMENT Cum vor liberalii să îi convingă pe liderii USR și PSD să voteze guvernul Ciucă

PSD a transmis că se va alătura demersului inițiat de premierul desemnat doar în condițiile în care USR va fi de acord cu „armistițiul politic” cerut de PNL și UDMR, iar partidele de dreapta își vor asuma cele 10 măsuri propuse de social-democrați.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW