Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Nicolae Ciucă este un adversar politic. Din mai 2023, PSD are funcția de prim-ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Aflat în cărți pentru a prelua șefia Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă a devenit un „adversar politic” pentru Marcel Ciolacu, care a exclus, joi, 7 aprilie, posibilitatea ca actualul premier să rămână la Palatul Victoria și după anul 2023.

Dacă până acum existau discuții în spațiul public că e posibil ca PSD să-l lase în continuare pe domnul Ciucă să rămână prim-ministru, nefiind președintele PNL… n-am ieșit să vin cu vreo explicație. Dar în momentul în care devii adversar politic, nu trebuie să ne ascundem”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, pentru Digi24.ro.

Liderul PSD a declarat, ferm, că social-democrații vor prelua funcția de prim-ministru începând cu luna mai a anului 2023, ca urmare a acordului semnat în momentul în care s-a format coaliția PNL-PSD-UDMR.

Dacă consider că am capacitatea și informația de a duce lucrurile în dinamica respectivă, este posibil. Dar să ajungem acolo. Am multe defecte, dar nu-s ipocrit – este o provocare pentru orice om politic dar, repet, haideți să ajungem mai aproape de acea zonă”, a spus președintele social-democrat, întrebat dacă vizează funcția de prim-ministru.

Totodată, Ciolacu s-a declarat încrezător în șansele coaliției de a rezista și după anul 2024, dar a exclus o candidatură comună a PNL și PSD la alegerile parlamentare ce vor avea loc în 2 ani.

Nicolae Ciucă ar urma să preia funcția de președinte PNL în cadrul Congresului organizat duminică de liberali, întrucât este singurul candidat intrat în cursa pentru șefia liberalilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *