Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, la Chişinău: Am sentimentul că am venit acasă. Am venit la un frate geamăn

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 21 iunie 2023

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 21 iunie, aflat în vizită la Chişinău, prima vizită externă efectuată de la preluarea mandatului, că are „sentimentul că a venit acasă, şi nu a venit la un frate mai mare sau mai mic, ci a venit la un frate geamăn”. Premierul a arătat că relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova, anul trecut, s-au mărit cu 50% şi a dat garanţii că în viitoarea şedinţă de Guvern se vor debloca banii pe proiecte în ceea ce priveşte apa potabilă, canalizarea, punctuale pentru sprijinirea satului din Republica Moldova, potrivit News.ro.

„Nu am un sentiment că am venit oficial la Chişinău, cred că acelaşi sentiment vă încearcă şi pe dumneavoastră, atunci când veniţi la Bucureşti. Am sentimentul că am venit acasă şi nu am venit la un frate mai mare sau mai mic, am venit la un frate geamăn, pentru că toate provocările prin care am trecut, instituţionale, cu toate crizele suprapuse, provocări care s-au răsfrînt asupra românilor şi dintr-o parte şi din alta a Prutului, trebuie abordate comun”, a spus premierul în declaraţiile comune cu omologul moldovean, Dorin Recean, conform sursei menționate anterior.

Ciolacu a mai menționat că relațiile comerciale dintre România și Republica Moldova au înregistrat o creștere de 50% în ultimul an, ajungând la aproximativ 3,6 miliarde de dolari.

Totodată, premierul a garantat că în viitoarea ședință de guvern vor fi deblocate fonduri pentru proiecte legate de apă potabilă, canalizare și sprijinirea satelor din Republica Moldova.

„Proiectele şi banii europeni din preaderare încă nu s-au făcut resimţiţi şi nu se văd în oglinda cetăţeanului, trebuie să fim corecţi faţă de românii din România şi din Republica Moldova, toate aceste lucruri necesită timp, dar noi doi trebuie să ne implicăm (…) să mărim dinamica implementării acestor proiecte şi trebuie să ajungă cât mai repede la cetăţeni ca să combatem acest război hibrid provocat de către Rusia în primul şi în primul rând împotriva Republicii Moldova”, a spus Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au efectuat miercuri, 21 iunie, o vizită de lucru în Republica Moldova. La Chişinău, oficialii români au avut întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW