Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Începând cu 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 august 2024

Premierul Marcel Ciolacu a transmis miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Ministerele Muncii și Finanțelor lucrează la un act normativ pentru neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, care ar urma să fie adoptat începând cu luna octombrie.

„După cum ştiţi, am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a anunţat Ciolacu.

Premierul a precizat că Ministerele Muncii și Finanțelor lucrează deja la actul normativ, astfel încât să fie adoptat la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie.

Marcel Ciolacu a menționat, marți, la Craiova, că nu este un efort bugetar foarte mare, aproximativ 800 de milioane de lei, iar măsura va fi aprobată prin Ordonanță de urgență.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a cerut apoi PSD să susţină în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW