Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îl invită pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei / Candidatul PUSL: Mă retrag cu o singură condiție

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2024

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, i-a lansat marți, 23 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaturii prefectului Capitalei Rareș Hopincă la Primăria Sectorului 2, o invitație la negocieri candidatului PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, pentru ca acesta să își retragă candidatura. 

„Sunt ferm convins că Piedone va primi mesajul meu și vom depăși orgoliile și vom trece la un mod în care să construim și să vedem cum scrie la Federația de Tenis, cum să servim mai bine pentru bucureșteni și pentru România. Cred că vom putea să ne așezăm la masă să închidem această discuție privind sectoarele și primăria generală, spre binele Bucureștiului, nu spre binele personal”, a spus Ciolacu.

Piedone: Mă retrag cu o singură condiție

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, i-a răspuns premierului într-o intervenție la Antena 3CNN.

„Mă retrag cu o condiție, să aducă tezaurul României de la ruși”, a spus ironic Piedone.

Cristian Popescu Piedone a mai adăugat că „mazilirea” medicului Cîrstoiu de către coaliția PSD-PNL este un „blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”.

„Eu nu intram în cursa electorală dacă Gabriela Firea era candidata PSD. Punct”, a mai spus Piedone.

Ipoteza retragerii lui Cristian Popescu Piedone ar putea să prindă însă contur, iar un rol important l-ar putea avea Dan Voiculescu. Piedone conduce în acest moment PUSL, partidul fondat de patronul trustului de presă Intact, în timp ce Gabriela Firea este fostă angajată a mogulului.

Nicușor Dan nu se teme de Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Niculor Dan, a afirmat marți că lupta pentru fotoliul de edil al Bucureștiului se va da între el și Cristian Popescu Piedone, chiar dacă în cursa electorală a intrat și Gabriela Firea.

„În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le am eu şi Piedone. De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate şi Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută de toată Coaliţia. Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine şi Piedone”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

CITEȘTE ȘI: De la Cîrstoiu la Firea. Cum s-a sucit Marcel Ciolacu în trei săptămâni

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW