Saturday, June 29, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, editorial în presa austriacă: Scrisoare către cancelarul Karl Nehammer

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 16 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, i-a transmis o scrisoare cancelarului austriac Karl Nehammer, atât în mod oficial, cât și prin intermediul presei de la Viena, susține șeful PSD, după ce Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a respins aderarea României la Spațiul Schengen, din cauza votului negativ exprimat de ministrul de Interne din Austria.

Marcel Ciolacu i-a adresat cancelarului austriac o invitație în România, „să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru”.

„Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!”, a scris Ciolacu.

Șeful PSD a mai precizat că românii merită să facă parte din spațiul Schengen la fel de mult ca austriecii.

„Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România, și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni”, a conchis președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

La începutul săptămânii, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, i-a adresat o scrisoare deschisă omologului austriac, Gerhard Karner. În scrisoare, Lucian Bode își arată „profunda indignare” față de votul negativ al Austriei din Consiliul JAI și vorbește despre o decizie „nedreaptă, injustă și fără nicio justificare reală”. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW