Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Din punctul meu de vedere, se impune o remaniere în Guvern, până la sfârşitul anului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 august 2022

Preşedintele PSD, Marcel Colacu, a declarat, marți seara, că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere în Guvern, până la sfârşitul anului, însă acest atribut îi revine premierului Nicolae Ciucă „exclusiv”. 

„Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârşitul anului, să fie o remaniere în Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Declarația vine în contextul în care, în ultimele zile, au apărut mai multe informații potrivit cărora mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați din funcție, printre numele vehiculate fiind cel al ministrului Apărării, Vasile Dîncu (PSD), dar și cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care social-democrații l-au criticat în ultima perioadă, pe fondul crizei energetice.

Întrebat dacă ministrul Dîncu va fi remaniat, liderul PSD a răspuns că prim-ministrul nu i-a cerut acest lucru.

„Urmează să avem discuţii. Nu vreau să vorbesc de vreun coleg sau de cineva. Mie, primul ministru nu mi-a cerut să fie schimbat domnul Vasile Dîncu. (…) Depinde cum vrem să avem o abordare în politică de acum încolo. Dacă vrem să avem aceeaşi abordare pe care am avut-o timp de 30 de ani, care nu ne-a adus tocmai în locuri fericite şi cred că nu am avut eficienţă guvernamentală pe care ne-o dorim cu toţii. Cred că abordarea corectă este cea pe care o spun eu: primul ministru este cel care vine şi face propunerile. În guvernul de coaliţie luăm deciziile în interiorul coaliţiei”, a declarat preşedintele PSD.

De altfel, liderul PSD a mai comentata și la jumătatea lunii aceste informații. De exemplu, el a negat vineri, 12 august, că ministrul Apărării, social-democratul Vasile Dîncu, ar urma să fie remaniat.

Ciolacu a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă partidul pe care îl conduce va accepta orice propunere privind remanierea miniştrilor partidului.

El a replicat că actuala coaliţie funcţionează, astfel că „haideţi să o lăsăm să funcţioneze corect!”.

„Când va fi cazul unei remanieri, după ce această discuţie va porni în primul rând de la primul ministru, sunt ferm convins că nu o ţine nimeni secretă, dar ce am spus foarte clar şi corect până la urmă: remanierile fac parte din viaţa politică şi din viaţa guvernamentală (…)

Dar cine a anunţat remanierea? Există remanieri în guverne. A anunţat domnul prim-ministru, de la UDMR aţi anunţat vreo remaniere? Eu nu pot să vă promit că nu există remanieri, fiindcă e un lucru firesc. (…) Eu nu am vorbit de această temă şi văd că domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu e remaniat. La ce să oferim explicaţii?”, a declarat șeful Camerei Deputaților.

Anterior, el îl întrebase pe Vasile Dîncu – „Cine să fie remaniat? Vasile, tu eşti remaniat?”, la care ministrul Apărării a răspuns negativ.

La rândul său, ministrul Apărăii, Vasile Dîncu, a comentat informaţiile apărute privind eventuala la remaniere: „Politica nu funcţionează pe surse”.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *