Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu a depus la Senat un proiect de lege pentru a ajuta copiii defavorizați: Această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care au nevoie

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a depus la Senat, joi, un proiect de lege prin care toți copiii din România și familiile lor să aibă acces la un Pachet Minimal de Servicii- protecție, sănătate și educație- în comunitățile în care lipsesc.

„Este un proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, care s-a bucurat de sprijinul tuturor partidelor politice din Parlament. Le mulțumesc colegilor mei pentru că au semnat și susțin această inițiativă!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Social-democratul a explicat că această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși, feriți de orice formă de violență.

„Concret, această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși alături de familiile lor și de a se dezvolta feriți de orice formă de violență. În plus, este o schimbare de paradigmă: punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine și benefice pentru copil și familie, dar și pentru întreaga societate. Astfel, în fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar vor lucra împreună pentru a identifica și sprijini copiii și familiile lor.

Acest pachet a fost testat deja de UNICEF, autorități centrale și locale în 45 de comunități urbane și rurale din județul Bacău cu rezultate foarte bune. Toți copiii au acum acte de identitate și sunt înregistrați la medicul de familie, preșcolarii merg la grădiniță, iar abandonul școlar a scăzut semnificativ”, a mai precizat liderul PSD.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com