Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Marcel Boloș anunță noi vouchere de 4.000 de lei pentru românii cu venituri reduse

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2023

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat luni, 17 aprilie, că ministerul pe care îl conduce pregătește noi vouchere sociale de care ar putea beneficia 220.000 de români cu venituri scăzute. Ministrul de resort vrea ca statul să dea bani pentru renovarea locuințelor sau pentru schimbarea electrocasnicelor. 

Potrivit ministrului Marcel Boloș, vor putea beneficia de bani „familiile care au peste cinci copii, persoanele care nu pot munci sau cele vârstnice care trăiesc fără niciun sprijin”.

„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condiţiile de locuire, de reparare a locuinţelor, de 4.000 lei/voucher. Şi avem şi voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esenţiale, precum aragazul, maşina de spălat şi frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Şi acestea vor fi în valoare tot de 4.000 de lei”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene la Antena 3, conform News.ro.

Liberalul a mai precizat că se vor efectua anchete în teritoriu pentru a stabili fiecărui potențial beneficiar profilul de nevoi sociale pe care le are. Anchetele vor fi realizate un asistent social, medical și educațional.

„Dar aici aş vrea să subliniez că cele 220.000 de familii care vor fi beneficiare ale acestor vouchere nu vor avea un standard predefinit şi atunci încercăm prin anchetele sociale şi prin faptul că în fiecare centru comunicat care va funcţiona pe lângă autorităţile locale, să finanţăm cheltuielile de personal pentru asistentul social, medical şi cel educaţional. Cei trei experţi vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are. De exemplu are nevoie de întreţinerea locuinţei şi de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la Bucureşti şi după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a mai spus Boloș.

Termenul virării efective a acestor bani la români ar fi trimestrul al doilea al acestui an.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW