Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un balon suspect a fost depistat deasupra României / Precizările Ministerului Apărării

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 februarie 2023

Ministerul Apărării a anunțat marți, 14 februarie, că „o țintă aeriană de dimensiuni mici” cu caracteristici „asemănătoare unui balon meteorologic” a fost depistat în spațiul aerian al României. 

„Ținta aeriană” a fost depistată de sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române în jurul orei 12:30, la o altitudine de 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul țării.

10 minute mai târziu, două aeronave MiG-21 LanceR au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, dar nu au confirmat prezența țintei aeriene nici pe aparatele radar, nici vizual, mai arată Ministerul Apărării.

Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

Apariția misterioasă pe cerul țării vine la o săptămână de când în SUA a fost depistat un balon despre care Pentagonul susține că era utilizat de China pentru spionaj.

În timpul unei conferințe de presă susținute luni seară la Casa Albă, purtătorul de cuvânt John Kirby a transmis că astfel de apariții au loc în toată lumea și că reprezentanții armatei SUA se află în strânsă legătură cu partenerii și Aliații pentru a schimba informații pe această temă.

În schimb, în ultima săptămână, alte 3 obiecte neidentificate încă de Pentagon și-au făcut apariția pe cerul SUA.

CITEȘTE ȘI: Amplu scandal de spionaj sau posibile apariții extraterestre? Ce spun autoritățile despre obiectele zburătoare surprinse în ultima lună

Sursă foto: Twitter / Rodlyn Boothe

Comentarii