Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


MApN face verificări după ce Diana Șoșoacă a apărut în uniforma oficială a Armatei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 mai 2024

Ministerul Apărării a declanșat verificări interne după ce senatoarea Diana Șoșoacă a apărut îmbrăcată cu un veston oficial al Armatei Române, într-un material video publicat pe rețelele de socializare. 

Diana Șoșoacă este din nou în centrul unui scandal. Senatoarea SOS România, în prezent candidată pentru funcția de primar general al Capitalei și pentru Parlamentul European, a apărut, într-un material video distribuit pe rețelele de socializare, pe o motocicletă a Poliției Române, îmbrăcată cu o uniformă a Armatei.

@luis_lazarus Ziua Portilor deschise! Multumim Politia Romana! #fy @Diana Iovanovici-Șoșoacă #fypシ #politia #foryou #5pasidebine #viral_video #tiktokviral #dianasosoaca #vinesosoaca ♬ sunet original – Loulou Andreea

Inspectorat General al Poliției Române a anunțat joi declanșarea unei anchete în urma acestui incident. Polițistul care i-a împrumutat motocicleta se numește Valer Kovacs. El publica pe reţelele de socializare mesaje similare celor promovate de Şoşoacă, şi a avut apariţii la Zeus TV, alături de Luis Lazarus, candidat din partea SOS România la alegerile europarlamentare.

MApN verifică dacă vreun militar activ i-a dat vestonul Dianei Șoșoacă

În urma apariției imaginilor, Ministerul Apărării a declanșat la rândul său o anchetă internă pentru a stabili dacă vreun militar activ a vândut vestonul purtat de Diana Șoșoacă, au explicat surse din cadrul instituției pentru Mainnews.ro. Potrivit legislației în vigoare, acest lucru este interzis, la fel și achiziția, respectiv producerea.

„Producerea, vânzarea sau cumpărarea, de către persoane fizice sau juridice, a unor articole din compunerea uniformelor militare, fără avizul instituțiilor publice prevăzute la art. 1, este interzisă”, se arată în OUG 51/1994. 

De asemenea, au explicat sursele noastre, uniformele Armatei nu pot fi cumpărate legal de pe teritoriul României. Cu toate acestea, pe diverse platforme online, se găsesc la comercializare uniforme ale Armatei, cele mai multe scoase din uz.

Dacă va fi identificat și ancheta va scoate la iveală că și-a vândut uniforma, militarul respectiv riscă să își piardă locul de muncă, în condițiile în care statutul cadrelor militare le interzice să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori sa desfăşoare propaganda prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice”.

Ministerul Apărării a respins categoric acțiunea senatoarei.

„De delimităm de orice încercare de folosire a simbolurilor, uniforme sau ecusoane, ce țin de Armata României în orice proces electoral sau politic”, a declarat Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, la solicitarea Mainnews.ro.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW