Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


MApN anunţă o nouă misiune de zbor umanitar în Turcia și Siria, cu trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 februarie 2023 Etichete: ,

Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa miercuri, 15 februarie, o misiune de transport aerian în sprijinul populațiilor din Turcia și Siria, afectate de cutremurele din 6 februarie.

Astfel, o aeronavă C-130 Hercules, care va ateriza la Beirut (Liban), și două aeronave C-27J Spartan, care vor ateriza la Gaziantep (Turcia), transportă aproximativ 22 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

Transportul ajutoarelor pentru populația sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie.

Cele două aeronave de transport C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9.00, iar aeronava C-130 Hercules va pleca spre Beirut în cursul acestei zilei.

Potrivit celui mai recent bilanț al victimelor, citat de CNN, cel puțin 36.000 de oameni și-au pierdut viața în Turcia și Siria în urma cutremurelor.

Amintim că România a mai trimis în Siria trei aeronave cu ajutoare ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve. Acestea valorează aproximativ 2 milioane lei fără TVA și vor fi puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Totodată, din țara noastră au plecat două trenuri ale CFR Marfă cu ajutoare UE pentru Turcia. Detalii aici.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii