Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Managerul Spitalului Județean din Focșani acuză că este ținut cu forța în unitatea sanitară pentru a putea fi schimbat din funcţie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , ,

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mândrilă, internat la Boli Infecțioase după ce a fost infectat cu coronavirus, susține că este ținut cu forța în unitatea sanitară pentru a putea fi suspendat și ulterior înlocuit de la conducerea spitalului.

Mândrilă contestă rezultatul ultimului test făcut de Direcția de Sănătate Publică făcut pe 4 mai, după ce testul efectuat în data de 29 aprilie a ieșit negativ, iar rezultatul testului făcut pe 1 mai a fost „incert”.

 „Am făcut contestaţie şi la DSP Vrancea, şi la SJU Focşani. Dar le fac degeaba, pentru că pe ei îi interesează altceva. Mă ţin aici forţat ca să împlinesc 30 de zile, să poată să mă suspende şi să mă înlocuiască de la conducerea spitalului. După care or să apară dintr-odată două teste negative. Stau de 27 de zile aici. Degeaba! Efectiv ocup un pat degeaba, nu iau nici măcar vitamina C”, a declarat managerul Constantin Mândrilă, conform Agerpres.

Acesta solicită recoltarea unor noi teste aflate în dotarea Spitalului Județean și achiziționate de la Institutul Cantacuzino și prelucrarea testului tot în cadrul Institutului Cantacuzino.

Constantin Mândrilă este cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor deoarece s-a dus la muncă, fiind confirmat cu coronavirus.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani este condus de o echipă de medici militari de la Spitalul Militar Braşov.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *