Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Mama unuia dintre bebelușii infectați cu Covid-19 de la Maternitatea Odobescu din Timișoara: Se mușamalizează mult ce e acolo

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Una dintre cele 11 mămici ale căror bebeluși au fost confirmat cu coronavirus la maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a mărturisit că nu a fost informată oficial de nimeni de la DSP, ci a aflat neoficial de la un medic ginecolog faptul că bebelușul său este infectat cu Covid-19.

”Am vorbit cu colegele mele din salon, am fost patru, și la fel, au fost informate de medicii lor ginecologi. DSP-ul nu ne-a sunat absolut deloc”, a susținut aceasta.

Femeia susține că începând de lunea trecută, situația în spital s-a schimbat.

”Nu se purta mască. De luni, medicii au început să poarte mască și doar o parte dintre ei. Miercuri am aflat, la fel, neoficial, de la unul dintre medici, că avem în maternitate un caz cu coronvirus. La ora 7, am auzit în spital că maternitatea intră în carantină. Asistentele dim ziua respectivă au fost extraordinare. Au rezistat eroic 38 – 40 de ore, la fel fără măști, fără absolut nimic. Miercuri la prânz ni s-a oferit un iaurt, la cină un corn cu un mini-unt, un ou fiert sau posibilitatea de a alege un corn cu o felie de parizer.

Miercuri au venit, ne-au adus câte o mască, câte un sac în care ni s-a spus să punem hainele noastre și ale bebelușilor pe care le vom spăla după șapte zile, ori în maternitate, ori acasă. Miercuri ar fi trebuit să ne dea drumul, dar nu au făcut-o, au spus că vom fi testați. Au venit, miercuri, la ora zece noaptea ne-au testat pe noi, bebelușii. Joi s-a făcut dezinfectarea cu noi în spital.

 Ni s-au dat bebelușii în saloane, au stat cu noi în pătuț. Erau mămici care nu aveau lapte Au stat bebelușii nemâncați cinci ore. Noi, mămicile care aveam lapte, ne-am descurcat. Celelalte nu. Plângeau, plângeau și mergeau la asistente și le spuneau ”măcar dați-ne nouă lapte praf și biberon ca să-i putem hrăni”. Nu s-a întâmplat”, a povestit femeia, pentru pressalert.ro.

Femeia a decis să plece acasă pe proprie răspundere, explicând că ”nici acolo nu puteam să stăm că nu eram protejați. Dacă mai rămâneam în maternitate, cred că eram și eu pozitivă, nu doar el. Se mușamalizează mult ce e acolo. E groaznic. Două zile parcă am fost într-un film de groază. Din punctul meu de vedere, cei de la DSP nu-și fac datoria. M-am autoizolat acasă cu tatăl bebelușului și cu el. Ne-am anunțat medicii de familie, dar nu știm cât durează”.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com