Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Malta și Nigeria, singurele state care nu permit organizarea de secții de votare pentru alegerile parlamentare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2020 Etichete: , ,

Doar Malta și Nigeria au transmis oficial că nu permit organizarea de secții de votare pentru alegerilor parlamentare din România, a anunțat joi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în debutul ședinței de Guvern.

„Singurele două state care au comunicat oficial că nu se pot organiza alegeri pe teritoriul lor sunt Malta și Nigeria. Există acorduri de principiu sau preliminare din state precum Austria, Belgia, Italia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Republica Moldova, Olanda, Marea Britanie, Spania, Statele Unite, Ungaria, Turcia și mai sunt și altele. Aceste state au comunicat un acord de principiu, cu luarea în considerare a situației epidemiologice, urmând ca detaliile finale privind organizarea alegerilor să fie stabilită ulterior”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Precizările făcute de Bogdan Aurescu vin în contextul în care reprezentanții PSD au adus ca argument pentru amânarea alegerilor parlamentare faptul că alte state nu permit organizarea de secții de votare pe propriul teritoriu.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *