Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu: Transnistria va primi gaz din România doar dacă va plăti

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 13 septembrie 2022 Etichete: ,

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a declarat că țara pe care o conduce ar putea primi gaz de la România, în cazul în care Gazprom va sista livrările de gaze către Chişinău începând cu 1 octombrie. Potrivit liderei de stat, Transnistria ar putea primi gaz din țara noastră doar dacă va plăti pentru el, relatează Radio Chişinău

„Cei din Transnistria, dacă sunt gata să plătească, dacă vor achita în avans precum partea dreaptă a Nistrului, atunci da. Dar dacă oamenii nu sunt dispuși să plătească, partea dreaptă nu poate achita pentru ei”, a precizat Maia Sandu.

În același timp, Maia Sandu a dat asigurări că Republica Moldova nu va rămâne fără gaz iarna, deoarece există surse alternative, însă cea mai mare problemă rămâne „problema prețurilor”, a mai menționat ea.

Amintim că prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o marți, 13 septembrie, la Palatul Victoria, pe Natalia Gavriliță, șefa Guvernului de la Chișinău, Republica Moldova.

Conform unui comunicat de presă al Executivului român, în cadrul disucțiilor a fost analizat stadiul implementării proiectelor concrete destinate sprijinirii Republicii Moldova, în domenii care vizează aprovizionarea cu energie și gaz, asigurarea finanțărilor din pachetul de 100 de milioane de euro, precum și sprijinul bugetar direct de 10 de milioane de euro.

Cei doi au vorbit, între altele, despre fluidizarea traficului de la granițe, dar și despre gazele pentru R. Moldova.

CITEȘTE ȘI Premierul Ciucă, întâlnire cu șefa Guvernului de la Chișinău

Foto: Maia Sandu/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *