Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu: Propaganda a fost o problemă mare pentru R. Moldova. Sunt oameni care încă nu înțeleg realitatea

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 30 august 2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că țara pe care o conduce se confruntă cu propaganda rusă și cu dependența energetică față de Federația Rusă și a atras atenția că războiul energetic poate destabiliza democrațiile, relatează Ziarul de Gardă.

Maia Sandu a avut luni, 29 august, o intervenție video în cadrul Forumului Strategic ce a avut loc în Slovenia, în orașul Bled.

Propaganda a fost o problemă mare pentru R. Moldova pentru o perioadă foarte îndelungată. Sunt oameni care încă nu înțeleg realitatea, deși acest război schimbă situația. De asemenea avem o dependență acută privind energia. Cu toții ar trebui să ne învățăm lecțiile în legătură cu energia. R. Moldova și-a învățat cu siguranță lecția și încercăm să lucrăm pentru diversificarea surselor, dar nu este un lucru ușor de făcut rapid”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a acuzat forțele politice pro-ruse că se folosesc de situația energetică „pentru a destabiliza țara”.

Astăzi R. Moldova plătește de zece ori mai mult decât acum un an și jumătate. Vă puteți imagina care este impactul asupra populației, deoarece R. Moldova este o țară săracă iar consumul de energie reprezintă o parte mare din bugetul oamenilor. Astfel de majorări ale prețurilor au implicații dramatice și oricât nu și-ar dori statul să sprijine populația, nu ar putea compensa toate aceste creșteri”, a precizat președintele țării vecine.

Totodată, Maia Sandu a făcut un apel către statele occidentale, de a găsi un răspuns comun la războiul energetic ce poate deteriora democrațiile.

Este extrem de important pentru noi să menținem pacea în R. Moldova și să ne asigurăm că putem oferi un grad de securitate energetică cetățenilor, pentru că aceasta va ajuta la menținerea stabilității în țară, care este importantă pentru noi dar și pentru vecinii noștri Ucraina și România”, a adăugat liderul de la Chișinău.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *