Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu ajunge astăzi în România

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 23 februarie 2023 Etichete: , ,

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează joi, 23 februarie, o vizită de lucru la București, unde va întrevederi cu președintele Klaus Iohannis (ora 14:00), premierul Nicolae Ciucă (ora 15:30) și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (ora 16:30). Din delegația de la Chișinău face parte și ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, consultările politice ale celor doi șefi de stat se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru Republica Moldova și pentru reziliența sa.

În cadrul discuțiilor, arată președinția, vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii