Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu a respins o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din România / Ce a spus despre unirea cu R.Moldova

By Matthew Garvey , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 16 februarie 2023 Etichete: , , , , , ,

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a respins o posibilă candidatură la președinția României, într-un interviu acordat miercuri seară, 15 februarie, TVR. Liderul de la Chișinău a mai menționat că o posibilă unire a celor două țări trebuie realizat doar dacă există sprijin din partea cetățenilor ambelor state.

Vreau sa fie foarte clar: Nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători”, a declarat Maia Sandu, întrebată dacă ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale din România, din anul 2024.

Liderul de la Chișinău a menționat că are „sarcini importante” în Republica Moldova, printre care se regăsește procesul de aderare a țării vecine la Uniunea Europeană.

Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie sa reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Sunt sarcini importante și complicate și noi contăm foarte mult pe sprijinul României”, a adăugat președintele moldovean.

Maia Sandu a mai vorbit și despre șansele ca România să se unească cu Republica Moldova, după ce ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) că face demersuri în acest sens și, astfel, nu reprezintă interesele cetățenilor (detalii, aici).

Haideți să fim serioși, doar nu credem că cei de la Kremlin vor unirea Republicii Moldova cu România. Sunt instrumente pe care încearcă să le folosească ca să sperie anumite categorii de cetățeni în Republica Moldova. Unirea se poate întâmpla dacă există sprijin din partea cetățenilor Republicii Moldova și dacă există sprijin din partea cetățenilor României”, a precizat Maia Sandu.

Președintele țării vecine mai arată că politicienii pro-ruși folosesc unirea „drept o sperietoare” pentru a crea tensiuni în rândul cetățenilor moldoveni și pentru a-i îndepărta de Guvernul de la Chișinău.

Noi încercăm să menținem pacea și liniștea în societate și să conviețuim în armonie”, a punctat Maia Sandu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii