Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Mai multe categorii de bugetari ies în stradă – calendarul protestelor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 martie 2023

Mai multe categorii de bugetari ies în stradă în săptămâna 20-26 martie, deoarece, spun ei, Guvernul continuă să le încalce mai multe drepturi.

Angajaţii din educaţie vor picheta toată săptămâna sediul Guvernului și sediile prefecturilor din mai multe județe, după proteste în lanț organizate și săptămâna trecută, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”.

Sindicaliștii din educație „condamnă ferm atitudinea membrilor Guvernului României care nu au venit nici până la această oră cu o soluţie în faţa salariaţilor din educaţie, în ciuda protestelor în lanţ organizate în această perioadă”.

Mai mult, aceștia anunță un marș de protest desfășurat în București în luna mai, cât și declanşarea unei greve generale la finalul lunii mai.

Polițiștii și militarii protestează vineri în fața Guvernului

Mai multe organizaţii sindicale care reprezintă poliţişti de penitenciare şi militari în rezervă au anunțat că se vor alătura unui protest al polițiștilor anunțat vineri, 24 martie, la ora 11, în fața Guvernului.

„13 ani de furt din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare i-au dresat pe politicieni să devină hoţi. Aplicaţi legile votate de Parlament şi nu ne mai furaţi!”, este mesajul sindicaliştilor către clasa politică.

Organizaţiile sindicale din poliţie, penitenciare şi ale militarilor rezervişti solicită Guvernului identificarea unor soluţii în aşa fel încât în prima parte a acestui an să se aplice în integralitate Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce priveşte întreg personalul din familia ocupaţională apărare, ordine publică şi securitate naţională, să se „actualizeze” pensiile militare de stat şi să crească cuantumul normei de hrană şi al normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor, notează News.ro.

Miting de protest la Ministerul Sportului

Și Sindicatul Naţional Sport şi Tineret anunţă organizarea unui miting de protest, joi, 23 martie, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerul Sportului. Potrivit SNST, mitingul este unul „împotriva inechităţilor, a furturilor din bugetul Sportului şi a politicilor anti-sport-naţional promovate de actualul ministru al Sportului, Eduard Novak”.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW