Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


MAE, avertizare de călătorie în Grecia: Caniculă și risc ridicat de incendii de vegetație

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 17 august 2022

Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri, 17 august, o avertizare de călătorie pentru Grecia, unde se vor semnala caniculă și risc ridicat de incendii de vegetație. Serviciul Național grec de Meteorologie (EMY) a emis, pentru perioada 18-21 august 2022, pe întreg teritoriul elen, o avertizare meteo de caniculă, cu temperaturi care pot atinge valoarea de 42 de grade Celsius, precizează MAE într-un comunicat remis azi.

Astfel, autoritățile elene au emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de:

  • temperaturile mai ridicate cu 4-7 grade Celsius față de media normală în această perioadă a anului,
  • gradul foarte scăzut de umiditate (sub 10%) al combustibililor naturali (ex: crengi / vegetație / frunze / ace de pin uscate)
  • și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare din cauza vântului care va înregistra în această perioadă viteze de peste 60 kilometri/oră.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web:

De asemenea, cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com