Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


MAE: 61 de români plecați în vacanță în Grecia ar fi fost depistați cu COVID-19, conform autorităților elene

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: , ,

Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgență, demersuri pentru a obține informații despre românii plecați în vacanță în Grecia care au fost depistați cu Covid-19. Conform ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, 61 de români s-ar fi îmbolnăvit. 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, urmare a declarațiilor publice susținute de ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, conform cărora, până la acest moment, 61 de cetățeni români ar fi fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Elene, Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile elene competente pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația acestora și starea de sănătate. MAE menționează că datele comunicate în mod public până în prezent cu privire la cazurile turiștilor români depistați ca fiind infectați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei au fost obținute de către Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic fie direct de la autoritățile elene, fie, în mod direct, de la cetățenii români vizați”, menționează MAE.

MAE menționează că, în anumite cazuri, cetățenii români care au luat Covid-19 au cerut în mod expres discreție cu privire la situația lor. Aceștia au refuzat  informarea autorităților române cu privire la situația sau starea lor de sănătate.

„Astfel, suplimentar față de cele 15 cazuri comunicate de MAE anterior, un alt cetățean român a informat Ambasada României la Atena cu privire la faptul că a fost depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV2. Acesta se află în Insula Creta și a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, unde va rămâne alături de un alt cetățean român. Starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetățeanul român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19”, mai precizează ministerul de Externe.

sursa foto: Pixabay

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com