Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Luminița Odobescu salută prezența soției lui Navalnîi la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE: Nu există nicio îndoială că regimul Putin este responsabil

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 februarie 2024 Etichete: , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat luni, 19 februarie, că „nu există nicio îndoială că regimul Putin este responsabil” în cazul morții disidentului rus Aleksei Navalnîi. Șefa diplomației române a făcut aceste declarații la sosirea la reuniunea miniștrilor de Externe din Uniunea Europeană de la Bruxelles, la care se va alătura și văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia.

„Despre moartea lui Aleksei Navalnîi – nu există nicio îndoială că regimul Putin este responsabil. Va rămâne un simbol al luptei pentru democrație, demnitate, drepturile omului și libertate. Este o pierdere pentru toți rușii care luptă pentru libertate și democrație. Salut prezența de astăzi a soției sale, Iulia Navalnaia. Este un moment dificil pentru ea și pentru familia ei”, a spus Odobescu.

Ministrul de Externe participă luni, 19 februarie, la Bruxelles, la Consiliul Afaceri Externe (CAE).

În cadrul declarațiilor de presă, ministrul român de externe a precizat că discuția miniștrilor de externe europeni despre agresiunea rusă împotriva Ucrainei are loc într-un moment important, “10 ani de când Rusia a ocupat Crimeea, doi ani de la agresiunea brutală împotriva Ucrainei și mai puțin de o lună până la alegerile prezidențiale din Rusia”.

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, s-a stins din viață în închisoare, a anunțat serviciul penitenciar al Federației Ruse vineri, 16 februarie. 

Navalnîi avea 47 de ani, se afla în detenție din 2021 și ispășea mai multe pedepse care totalizau 30 de ani de închisoare pentru extremism și fraudă, pe care le-a catalogat ca fiind acte de răzbunare politică pentru că a condus opoziția anti-Kremlin.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW