Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, reacție dură la adresa conducerii PNL: O inepție politică să îl propui pe Florin Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2021

Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal, a catalogat decizia conducerii PNL de a-l propune tot pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru drept „o aberație”, precizând că ar fi neconstituțională, și continuă acuzațiile la adresa președintelui Klaus Iohannis, relatează RFI

O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier”, a declarat Ludovic Orban, vineri, 8 octombrie, la RFI.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban susține că Florin Cîțu nu mai poate fi propus prim-ministru, dacă e demis prin moțiune / Augustin Zegrean: Interdicție Constituțională nu există

Fostul președinte PNL susține că decizia luată de Biroul Executiv Național al liberalilor reprezintă o dovadă „a ruperii de realitate” a lui Florin Cîțu și a apropiaților săi.

E o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoții, într-o ședință convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu dețin decât 163 de parlamentari”, a precizat Orban.

În plus, Orban îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituția în momentul în care a participat la Congresul Partidului Național Liberal din 25 septembrie, în urma căruia Florin Cîțu a fost ales șef al PNL.

Toată acțiunea lui Iohannis în ultimele trei luni de zile nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României(…)Și dacă-l va desemna pe Florin Cîțu, va încălca Constituția, pentru că nu respectă o decizie a CCR. De altfel, nici nu pot să-mi imaginez că poate să ajungă chiar în situația de a încălca atât de flagrant și de evident o decizie a CCR”, sunt acuzațiile fostului lider liberal.

Context

Biroul Executiv Național al Partidului Național Liberal (PNL), întrunit joi seară, 7 octombrie, într-o ședință, a decis, în unanimitate, că propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru la consultările de la Palatul Cotroceni să fie președintele partidului, Florin Cîțu.

În echipa care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis pentru luni, ora 12, la Palatul Cotroceni, se regăsesc președintele partidului, Florin Cîțu, și prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com