Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: O candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 2 iulie 2024

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a participat marți, 2 iulie, la consultările cu premierul Marcel Ciolacu pe calendarul alegerilor. Orban a declarat că formaţiunea sa doreşte ca alegerile prezidenţiale să se organizeze la termen şi respinge organizarea turului doi simultan cu parlamentarele. 

„Ne-am spus punctul de vedere, cu privire la subiectul în cauză. Punctul nostru de vedere este foarte limpede și foarte clar. Dorim ca alegerile să se organizeze atunci când este normal, și anume aproape de terminarea mandatului Parlamentului și Președintelui (…)

Primul tur al alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare, fie pe data de 1 decembrie, fie pe data de 8 decembrie, urmând ca al doilea tur al alegerilor prezidențiale să fie organizat fie pe data de 15 decembrie, fie pe data de 22 decembrie”, le-a spus Orban jurnaliștilor.

Liderul Partidului Forța Dreptei se opune categoric organizării simultane a turului doi al alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, considerată de Orban ca fiind o soluție „neconstiuțională, nedemocratică și nu va face altceva decât să avantajeze în mod injust partidele care vor da candidații din turul doi”.

Totodată, Ludovic Orban a mai anunțat marți că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale.

„Am anunţat foarte clar că sunt un om care consideră că o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală.

Întreaga carieră politică pe care am avut-o m-a făcut să ajung în poziţia în care să fiu sigur de faptul că ştiu ce trebuie să fac ca preşedinte al României”, a declarat Ludovic Orban

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW