Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Există doar Iohannis care dă ordine slugilor din partid / Parlamentarii demisionari nu vor vota un guvern PNL-PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a declarat miercuri, 3 noiembrie, că el și liberalii care au părăsit grupul parlamentar al PNL nu vor vota sub nicio formă un guvern PSD-PNL. Fostul șef al liberalilor a reiterat că singura soluție pentru ieșirea din criză este refacerea coaliției de centru-dreapta, iar conducerea actuală a PNL folosește drept scuză faptul că mai mulți parlamentari au părăsit grupurile PNL pentru a face guvern cu PSD.

„Această criză politică este perpetuată artificial de președintele Iohannis și de Florin Cîțu. În momentul în care a fost desemnat Ciucă ca și premier cu mandat de guvern minoritar, am spus că e o desemnare fără șanse de a obține majoritate parlamentară. S-au pierdut 2 săptămâni, Nicolae Ciucă a fost pus într-o postură penibilă (….)

Față de ceea ce se întâmplă în momentul de față, consider că singura soluție normală, onorabilă, decentă, de guvernare a României este refacerea coaliției de centru-dreapta. Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea PNL și dorința conducerii PNL și Iohannis de a face guvern cu PSD faptul că nu se mai poate face coaliție de centru dreapta din cauza retragerii parlamentairor din PNL.

Am purtat aseară o discuție cu toți colegii mei. Decizia noastră este clară: Nu vom vota un guvern PNL-PSD. Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta”, a declarat Ludovic Orban miercuri, 3 noiembrie, în Parlament.

El a amintit cele trei condiții care trebuie îndeplinite pentru a reveni în grupul parlamentar al PNL, una dintre acestea fiind chiar refacerea coaliției de dreapta.

„Când mi-am dat demisia din grupul parlamentar PNL, am spus că trebuie îndeplinite 3 condiții să revin în grupul parlamentar al PNL, iar una dintre condiții era refacerea coaliției de dreapta. Lucrurile sunt simple: nu vom sprijini decât un guvern de centru dreapta, care să aibă la bază programul nostru electoral Dezvoltăm România, să creeze cu adevărat politici guvernamentale de susținere a mediului de afaceri, de susținere a investițiilor, un program care să asigure dezvoltare, creștere economică, digitalizare, simplificare.

Respingem categoric orice fel de speculație care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD. De la congres până astăzi nu am fost sunat de niciun lider PNL. Declarațiile mele sunt foarte clare. Ce s-a întâmplat aseară este foarte penibil. Nu am văzut ca un patid care vrea să guverneze să nu decidă un candidat pentru funcția de prim-ministru. Iohannis a declarat public că așteaptă propunerile partidelor, nu suntem naivi să nu știm că nu există foruri statutare în PNL, există doar Iohannis care dă ordine slugilor din PNL”, a adăugat deputatul.

Context

Partidul Național Liberal a început miercuri, 3 noiembrie, negocierile pentru formarea unui nou guvern, după ce liberalii au decis să își flexibilizeze mandatul, chemând reprezentanții USR și PSD la discuții.

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora liberalii ar vrea să guverneze alături de social-democrați, pentru a fi asigurată o majoritate parlamentară, în contextul în care mai mulți parlamentari au prăsit grupurile parlamentare ale PNL din Senat și Camera Deputaților, astfel că PNL nu se putea baza pe toate voturile parlamentarilor din formațiune.

După ședința PNL de marți seară, Florin Cîțu l-ar fi sunat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a programa o întâlnire pentru miercuri.

Președintele social-democrat l-ar fi refuzat, în schimb, pe premierul interimar și i-ar fi transmis că îl va contacta mai târziu, întrucât are programul încărcat, relatează surse politice.

O întâlnire între liberali și social-democrați ar urma să aibă loc miercuri seară.

Rămâne de văzut ce decizii vor fi luate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-exista-doar-iohannis-care-da-ordine-slugilor-din-partid-parlamentarii-demisionari-nu-vor-vota-un-guvern-pnl-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-exista-doar-iohannis-care-da-ordine-slugilor-din-partid-parlamentarii-demisionari-nu-vor-vota-un-guvern-pnl-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 47213 more Info on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-exista-doar-iohannis-care-da-ordine-slugilor-din-partid-parlamentarii-demisionari-nu-vor-vota-un-guvern-pnl-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-exista-doar-iohannis-care-da-ordine-slugilor-din-partid-parlamentarii-demisionari-nu-vor-vota-un-guvern-pnl-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-exista-doar-iohannis-care-da-ordine-slugilor-din-partid-parlamentarii-demisionari-nu-vor-vota-un-guvern-pnl-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 87446 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-exista-doar-iohannis-care-da-ordine-slugilor-din-partid-parlamentarii-demisionari-nu-vor-vota-un-guvern-pnl-psd/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *