Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre situația din Valea Jiului: Este critică din cauza a două greșeli făcute de vechile guvernări PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2021

Ludovic Orban susține că situația critică de la Complexul Energetic Hunedoara se datorează unor greșeli pe care guvernările PSD le-au făcut în ultimii ani și a felicitat Guvernul condus de Florin Cîțu pentru că a găsit o soluție temporară în a acoperi salariile restante din ultimele luni. 

În primul rând, este vorba de faptul că acolo nu a fost pus în practică un plan de restructurare, astfel încât să se menţină toate activităţile viabile. Pe de altă parte, s-a aprobat un ajutor de stat care nu a fost acordat în condiţiile reglementărilor existente la nivel european şi Complexul Energetic Hunedoara este obligat să returneze acest ajutor”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL este de părere că ar trebui să existe o soluție viabilă pe termen mediu și lung pentru Complexul Energetic Hunedoara, astfel încât să aibă capacitatea de a fi profitabilă.

Felicit Guvernul că s-a mişcat foarte repede în această direcţie. Pe de altă parte, în perspectivă, trebuie să existe o soluţie care să stea în picioare şi anume o companie care să aibă activele viabile şi care să aibă capacitatea de a fi profitabilă, de a putea rămâne pe piaţă astfel încât să prezerve locurile de muncă din zona respectivă. Guvernul a fost extrem de atent, a negociat cu sindicatele, deja a fost adoptată ordonanţa de urgenţă, se află în pregătire HG privind normele de aplicare a acestei ordonanţe şi, imediat ce va fi adoptată HG, se vor plăti salariile către mineri”, a adăugat președintele PNL.

CITEȘTE ȘI: Continuă tensiunile în Valea Jiului: Sute de mineri protestează la sediul Complexului Energetic Hunedoara

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *