Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre capacitatea de testare pentru coronavirus: Vrem să depășim constant 10.000, chiar 12.000 de teste

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban s-a arătat optimist cu privire la creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus în perioada următoare.

Potrivit lui Ludovic Orban, sunt utilizate toate aparatele de testare Real-time PCR disponibile, iar eventuala creștere a numărului de teste care vor fi efectuate zilnic va depinde personalul medical.

„În mod constant am găsit soluţii, căutând orice fel de astfel de aparat disponibil, în condiţiile în care pe piaţa internaţională, până acum două-trei săptămâni, erau extrem de greu de găsit astfel de aparate şi kit-urile de testare. Noi, practic, am disponibilizat aproape orice aparat de Real-time PCR care putea să fie pus în dispozitivul de testare. Am asigurat pregătirea personalului, pentru că nu oricine poate să opereze pe acest tip de aparate şi e greu de dobândit expertiza necesară pentru a putea pune diagnostic corect în operarea acestor aparate. La ora actuală am depăşit 8.000 de teste capacitate nominală. Obiectivul nostru este să depăşim constant 10.000, chiar să depăşim 12.000 capacitate, astfel încât noi să fim capabili să facem testări pentru oricine trebuie testat”, a spus Ludovic Orban, la Antena 3.

De joi până vineri, în 24 de ore, au fost efectuate 8.266 de teste pentru COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW