Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban continuă atacurile la adresa lui Klaus Iohannis: Mă voi implica cu toată forța pentru demiterea președintelui

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 noiembrie 2021

Ludovic Orban, fostul președinte PNL, a continuat duminică seara, 31 octombrie, seria de atacuri la adresa lui Klaus Iohannis, menționând că o eventuală suspendare din funcție a președintelui ar fi susținută de toate formațiunile politice.

Am și eu partea mea de răspundere (n.r. pentru alegerea președintelui Klaus Iohannis). Tot ce am făcut în ultimele 4 luni arată că nu vreau să fiu părtaș la nebunia ultimelor 4 luni din PNL. În mod evident, l-am susținut pe președintele Iohannis, președintele are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul din momentul în care l-am susținut. Cred că nu își va termina mandatul, sincer. Cred că toate formațiunile politice vor susține suspendarea”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la Realitatea Plus.

Fostul lider PNL consideră că Florin Cîțu și Klaus Iohannis „pur și simplu au înnebunit”, precizând că se va implica într-un referendum de demitere a președintelui.

Aici trebuie să știm foarte clar că suspendarea duce la referendum și la demitere(…)Mă voi implica cu toată forța pentru demiterea președintelui. E cel mai mare rău, la ora actuală, cel mai mare rău din viața politică, cel care a determinat criza este Klaus Iohannis”, a adăugat Orban.

Orban îl acuză pe Klaus Iohannis că ar încerca să determine actuala conducere a PNL să ajungă la un acord cu social-democrații.

Eu cred că nu vrea să se pensioneze după 2024 (n.r. președintele Klaus Iohannis), cred că vrea să fie prim ministru. Poate părea o teorie ciudată, trebuie să se îndeplinească câteva condiții: să controleze PNL, să aibă garanția că-l va propune, să aibă un partid partener care să dea președintele și care să-l propună pe el, și partidul partener să aibă capacitatea să creeze majoritatea”, a mai precizat fostul lider PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *