Thursday, July 9, 2020
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după publicarea declarației sale de avere: Am un trai modest. Sunt cel mai cinstit și corect premier

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 decembrie 2019 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban este cel mai sărac prim-ministru, potrivit declarației sale de avere, publicată pe site-ul Guvernului. Liberalul a avut în anul 2018 un venit lunar de 3.083 de lei.

Orban: Sunt un om modest

”Declarația de avere spune totul despre cariera mea, despre cinstea mea. De-a lungul ultimilor 30 de ani am deținut funcții publice și nu te poți îmbogăți, poți avea, cel mult, un trai decent. (…)  Sunt un om modest, sunt un om care nu am aplecare spre a trăi pe picior mare, ci dimpotrivă. La fel este și familia mea, suntem niște oameni foarte modești. Nu asta e problema, ci cât de corect este un om. Dacă după o carieră de 30 de ani în viața mea, declarația mea de avere arată în acest fel, oamenii nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci poate cel mai cinstit și corect”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit documentului, Ludovic Orban deține în județul Ilfov o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați, împreună cu soția sa, Mihaela Orban, dobândită printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Liberalul mai are un autoturism Volkswagen Passat, din 2007 și a declarat că nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii.

Mihaela Orban, soția premierului, deține peste 11.800 de euro, la două bănci: Raiffeisen și BCR. Potrivit documentului, cei doi soți nu au împrumuturi luate de la alte bănci.

La capitolul venituri, Ludovic Orban a încasat în anul 2018 sume pentru consultanță tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL și 9.000 de lei de la SCP Doru Trăilă și Asociații.

Mihaela Orban nu a avut venituri în anul fiscal încheiat, potrivit declarației de avere a premierului.

Comparativ cu Ludovic Orban, fostul premier, Viorica Dăncilă are cu ce se lăuda.

Vezi AICI averea social-democratei.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW