Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode, la aproape un an de la explozia din Arad: Ne dorim să elucidăm acest caz unic în ultimii 30 de ani

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 mai 2022

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit vineri, 20 mai, despre explozia care a avut loc în urmă cu aproape un an în Arad, soldată cu moartea unui om de afaceri. Oficialul a precizat că își dorește ca investigațiile procurorilor să ajungă la o concluzie, menționând că MAI nu poate da detalii din anchetă.

MAI, încă din primele ore de după această tragedie, a fost implicat în strângerea de probe. Sub coordonarea procurorului am avut detașați foarte mulți polițiști(…)Evident că ne-am dori ca munca noastră și tot ceea ce am făcut în acest timp și am livrat către procurori să dea rezultate. Ne dorim să elucidăm acest caz unic în acești 30 de ani”, a spus Lucian Bode, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Interne a subliniat că explozia din Arad este singurul atentat care a avut loc în România, în ultimii 30 de ani.

Este o tragedie, dar acest lucru putem să îl vedem și într-o altă cheie. În România, astfel de atentate au mai încercat să fie realizate și au fost dejucate. Vorbim de un singur atentat în 30 de ani care a dus la această finalitate. România este o țară sigură, nu vorbim de o rețea, cel puțin acestea sunt datele, care să acționeze în acest sens în România”, a adăugat ministrul.

Pe 29 mai 2021, o mașină a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. La volanul autoturismului se afla Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri pe plan local, fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea. Ancheta a fost preluată de Ministerul de Interne.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *