Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Lucian Bode, după explozia de la Arad: Am trimis cei mai buni specialiști din Poliție. România este o țară sigură, vorbim de un caz singular

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 mai 2021

Lucian Bode susține că cei mai buni specialiști ai Poliției Române au fost trimiși la Arad pentru a ancheta moartea omului de afaceri Ioan Crișan, după ce mașina acestuia a explodat sâmbătă dimineață în parcarea unui supermarket. Ministrul de Interne a punctat de mai multe ori că România este o țară sigură, fiind vorba de un caz izolat. 

Așadar, în legătură cu această tragedie, am fost informat sâmbătă dimineață, imediat după ora 7 și, împreună cu conducerea MAI, am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română. Am luat legătura cu structurile partenere, instituțiile partenere, SRI, MApN, Parchetul General și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului, astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să reușească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinși și aduși în fața instanței”, a declarat Lucian Bode, luni, în cadrul unei declarații de presă.

Lucian Bode a precizat că cercetările la fața locului s-au terminat duminică, după ce anchetatorii au analizat epava mașinii.

Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru: am audiat martori, membri ai familiei, angajați ai societății comerciale, prieteni, apropiați. Vizualizăm imaginile de la fața locului, pe traseul parcurs de victimă și nu numai”, a adăugat ministrul de Interne.

Lucian Bode: România este o țară sigură

Ministrul de Interne a ținut să puncteze în mai multe rânduri că România este o țară sigură, fiind vorba de un caz singular.

Vorbim de un caz singular și, în paralel, de o acțiune a celor mai buni specialiști ai Poliției Române. România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie. Vinovații vor fi identificați și aduși în fața instanței de judecată”, a spus Bode.

Lucian Bode a mai afirmat că structurile MAI își vor „învăța lecțiile” după tragedie.

Atunci când ne uităm că alte tentative de acest gen au fost stopate, putem spune că și această tragedie ar fi putut fi oprită, înainte de a se finaliza tragic. Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă de lucru. Cercetăm toate posibilele variante, că vorbim de compania pe care o administra, posibile relații conflictuale, specialiștii evaluează toate relațiile, comerciale, personale, pe care le-a avut”, a explicat ministrul.

O mașină a explodat sâmbătă în Arad

O mașină a explodat, sâmbătă dimineața, în parcarea unui supermarket din Arad. La volanul autoturismului s-ar fi aflat Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri pe plan local, fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Parchetul General anunță că a preluat ancheta, infracțiunea investigată fiind omorul. Surse judiciare au declarat, pentru Main News, că pe autoturism ar fi fost montat un dispozitiv explozibil, existând deja un cerc de suspecți. Procurorul care derulează investigația este Romulus Varga, fost șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com