Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, despre relația cu Vasile Dâncu: Mi-a făcut primele prezentări despre statul paralel

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: ,

Fostul lider al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat într-un interviu, din închisoare, că sociologul Vasile Dâncu i-a făcut „primele prezentări” despre ceea ce el numește „statul paralel”. 

„Eu n-am citit. Mi-a citit Irina din interviu. Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am ținut enorm, și ma feresc sa vorbesc urat. Dar atunci am avut niște reacții destul de interesante. Eu vreau sa spun ca despre statul paralel primele prezentări, mi le-a făcut Dâncu, primele explicații despre acest sistem ocult. Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior, Coldea și restul. Ceea ce mi a spus el inițial, s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate,” a declarat Liviu Dragnea la Realitatea Plus.

Totodată, fostul lider al PSD a relatat o presupusă convorbire telefonică între Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, în care fosta șefă a DNA s-ar fi arătat nemulțumită de prezența lui Dragnea la o emisiune de televiziune.

„El mi-a povestit ulterior, el a fost confirmat și de Coldea, ca eu am fost într-o seara la Antena 3 chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3, eram cu Tăriceanu. Maior și Coldea împreuna se uitau la mine, și în timpul emisiunii, Kovesi îl suna pe Coldea și îi spune ca o sa-mi arate ea mie, cum îmi permit eu sa merg și sa apar trustul împotriva dumneaei. Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții care aveau loc, de exemplu, în dosarul meu cu Referendumul,” a adăugat Dragnea.

Dragnea: Vasile Dâncu îi certa pe cei de la SRI despre dosarul meu politic

De asemenea, Dragnea susține că Vasile Dâncu i-ar fi „certat” pe șefii SRI în legătură cu dosarul său penal de la DNA.

„O mizerie politica de la un cap la altul. Am avut multe discuții în care Vasile Dâncu, care era prietenul meu, știu ca era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul ca e un dosar politic și ca trebuie sa înceteze practicile astea în care SRI se implica în viața politică și în acțiunile Justiției,” a mai spus Liviu Dragnea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com